ITV CV service | Gasketelwet (CO-Certificering)
22318
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22318,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Gasketelwet (CO-Certificering)

DE GASKETELWET (CO-CERTIFICERING)

Op 1 oktober 2020 is de Gasketelwet (CO-certificering) ingegaan met een overgangsperiode tot 1 april 2023. De Gasketelwet is in het leven geroepen om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren en zo koolmonoxide ongevallen te verminderen. Uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid is naar voren gekomen dat veel koolmonoxide ongevallen ontstonden door verkeerd handelen of nalatigheid van onkundige installateurs.

 

Dit houdt in dat alleen gecertificeerde, vakbekwame monteurs van gecertificeerde bedrijven mogen werken aan gasverbrandingsinstallaties en deze in bedrijf mogen stellen. Om aan deze wetgeving te voldoen moet de medewerker die aan verbrandingstoestellen werkt een theorie- en praktijkexamen afleggen en bedrijven moeten zich (laten) certificeren. Dit betekent ook dat eigenaren van gasgestookte installaties vanaf die datum wettelijk verplicht zijn om een gecertificeerd bedrijf/vakman in te schakelen voor installatie, reparatie en onderhoud van CV ketels.

 

Medewerkers die na 1 april 2023 niet gecertificeerd zijn en bedrijven die na 1 april 2023 geen geldig certificaat hebben, mogen deze werkzaamheden dan niet meer uitvoeren en zijn in overtreding wanneer ze dat wel doen. Ook wie opdracht geeft aan een niet gecertificeerd bedrijf, is dan in overtreding. De handhaving van de certificering is gestart op 1 april 2023. ITV CV Service is BRL6000-25 gecertificeerd en voldoet hierdoor aan het wettelijk stelsel CO-Vrij. Wij staan vermeld op de website van InstallQ en TLOKB (Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw).

 

Wij werken volgens het CO-Keur systeem en dus conform BRL 6000-25. Wij staan geregistreerd bij het Centraal Register Techniek als actieve CO-keur deelnemer.